minawiden.se

Tack!

In Tyger on måndag, 5 april at 11:17

Mitt företagande ska baseras på återvinning, eller upcycling som det egentligen kallas när man tar något gammalt och gör något helt nytt av det. Mina material ska helst redan finnas och mitt skapande ska inte medföra att nya saker behöver produceras. Om så, så ska största möjliga miljöhänsyn tas. Jag letar hela tiden efter nya material som andra betraktar som skräp, men de måste vara vackra och ha en kvalitet som gör att det nya jag gör håller, både för hantering och för ögats betraktelse.

Konstigt nog så är det inte alla som vill skänka bort det de ändå ska slänga. Ett flertag företag som jag frågat om jag får gå igenom deras spillsäckar har nekat eller varit väldigt tveksamma.

Dessbättre finns det miljömedvetna, inspirerande och engagerade företagare också!

Härom månaden besökte jag några tapetserarateljéer i jakt efter en knappmaskin, jag tänkte att det nog borde gå att hyra in sig någonstans i stället för att köpa en ny till mig. Tyvärr passade inte mina verktyg i deras maskiner, standardmåtten har förändrats över tiden. Men i den ena ateljén tog de mitt namn och för ett par dagar sen ringde Luthagens möbelateljé mig och ville skänka tygprover! Jag har skannat in några av dessa och lagt in under fliken ”Tyger”. Tack så mycket, det är helt fantastiska tyger som kommer gå att skapa många vackra saker av på ett högst miljövänligt sätt!

Tyger från Lelievre som heter Constantine.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: