minawiden.se

Iphonefodral

In Iphonefodral, Sytt on fredag, 2 april at 18:59

Efter mycket knåpande för att kunna ta bilder kan jag nu äntligen visa mina iphonefodral även här, ett par smakprov. För er som är fans på facebook har jag visat dessa och fler förut. Men i sanningens namn är det väldigt mycket enklare att publicera just bilder där än här på wp.

Ett av mina favorittyger som jag tyvärr inte vet vem som gjort. Det är nästintill slut nu, kommer kanske räcka till ett par småsaker till.

Välkänt klövertyg. Vilket påminner mig om att även göra något i det bruna som jag också har.

Ett tyg från inredningsarkitekten på Östermalm, vars tygprover sen tjugo års samlande överläts till mig att vraka bland. Det är lite sammetskänsla på det röda medan det gula är slätvävt. Och sist ett Josef Frank-tyg, från ovan nämnda tygkälla.

Som ni ser har jag varit lite i funderartagen över funktionen. De övre har gummiband som löper i kors. Det är till för att man ska kunna vinda upp hörlurarna runt fodralet och sen låsas med banden. Det efter evigt trasslande med alla headset jag haft till mina telefoner. Invändigt finns dessutom två hängöglor så att det går att hänga telefonen runt halsen, just för att jag ofta på jobbet finner att jag saknar fickor på kläderna, och på lab kan man inte lägga bort telefonen i något kemikaliesäkert hörn. Helt efter egna behov alltså.

Det nedersta var ett försök att göra på annat vis. Där är banden stumma och knäpps med knapp och hörlurarna får vindas upp lite diagonalt, ena ovanför, andra under bandet, och sen knäppas. Ingen upphängningsmöjlighet.

Däremot har jag nog fastnat för fodralen utan band alls och kommer till butiker sy sådana framöver. På beställning kan dock band få finnas på det ena eller andra sättet.

Vad säger ni, vill ni se fler knubbosar också, eller har ni ledsnat? Blir man uttråkad när det är samma om och om igen i en blogg? Jag tröttnar inte på att sy dem, tycker att det blir som små karameller när de ligger i hyllan alla färger tillsammans. 🙂

 1. De här fodralen var riktigt snygga! Svårt att säga vilken modell som är bäst. Håller med dig, mitt favorittyg blir också det översta, det har lite 50-tal över sig.

 2. Ja, det är äkta femtiotal, från tiden! När jag stod på marknad senast kom ett äldre par och sa att det hade varit det tyget i deras första köksgardiner. Bästa nostalgiminnet jag har tror jag! De såg så rörda ut 🙂

 3. Hej hittade just hit via Google, så himla många fina väskor du har gjort! Verkligen inspirerande! Fastnade för det understa iPhonefodralet, i JF tyg, vad kostar det? Har du andra i JFtyger också? Nu ska jag lägga till din sida ibland mina favoriter! Trevlig helg!

  • Om jag minns rätt svarade jag dig via mail, men så det inte ska se så tomt ut här så svarar jag även här nu lite senare!

   Fodralen kostar 275 kr och jag har inte fler JFtyg hemma just nu. Däremot från andra designers. När man beställer från mig så önskar man sig en färgställning och jag berättar vad jag har i den färgen. Därefter får man betala in till mitt konto och jag syr (ibland tar det lite tid, men jag berättar alltid innan vilken tidsram jag har)

   Välkommen med din beställning!

 4. Hej! Wow vilka fina! Jag blir alldeles till mig. Går det att köpa ett fodral direkt av dig? Om inte, kan du hänvisa mig till någon sajt där du säljer dem?

  • Det går väldigt bra att köpa fodral direkt av mig. Om du säger vad du vill ha och mailar till order(snabela)minawiden.se så ställer jag rätt frågor så att du snart kan få ditt fodral!

 5. Hej! Jag undrar hur du gör för att få hörnen snygga när du syr på kantbandet. Använder du vanliga band av bomull eller töjbara, jackar du tyget i svängarna. Tacksam för tips.

  • Hej Marja! Jag har ofta ett ganska tjockt mellanlägg där jag syr branta hörn, då är det lite enklare. Men jag brukar vika kantbanden noga på mitten, rispa med nageln så att vikningen håller sig, och töjer hörnet i förväg, innan jag kommer dit, så att formen ska bli rätt. Jag har testat att stryka formen också, men det var ändå mer tidsödande än att lära sig göra det på mer fri hand, men skulle absolut funka om det bara var för enstaka tillfälle. Det allra viktigaste är att jag inte släpper igenom något där jag missat. Då gör jag om och gör rätt. Straffet att behöva sprätta om jag gör fel brukar kunna få mig att skärpa mig och göra rätt från början 🙂 (det är ju det tristaste som finns att behöva sprätta)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: