minawiden.se

Tehuva

In Sytt on torsdag, 5 november at 17:21

Ibland kan det vara roligt att sy små enkla projekt som både är snabba att planera och att göra. Den här fina tehuvan gjorde jag när Konrad sov i eftermiddags.

 

Tehuva2

I sidokanterna sitter svart passpoal, insidan är fodrad med svart bomullstyg och mellan lagren  ligger ett termomellanlägg (stoff och stil)

För att bestämma måtten lade jag tyg runt tekannan och höftade till höjden med ögonmått. Till min tekanna blev det 33 cm brett och 25 cm högt. Till bredden lade jag två centimeters sömsmån och så vek jag tyget dubbelt på höjden. 35×50 cm tygåtgång alltså. Sen skar jag rundningar i överkant  och gjorde likadant på alla tyglagren.

Innan jag lade ihop alla lagren så sydde jag dit passpoalremsan på det vita yttertyget. Passpoalen löper inte runt om hela, utan i överkant går ju tyget i sin helhet. Så passpoalen får alltså sneddas upptill, ner i vecken som bildas när man syr ihop. Där bestämde jag mig också för att en upphängningsögla skulle passa. Den är gjord av två bitar snedslå (ihopsydda mage mot mage) och fick också sneddas ner ihop med passpoalen i övre hörnet.

Insidan är overlockad genom alla tre lager tyg och nederkanten är fållad med snedslå.

Nu hoppas jag att min man ska kunna göra frukostte innan han ger sig av till jobbet med 6.10-tåget, och att teet ska kunna vara varmt när jag kliver upp lite senare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: