minawiden.se

Ett nytt jobb!

In Sytt on måndag, 20 april at 21:31

Efter att vår minsting föddes har jag inte hittat mig något nytt jobb. Så nu när inte längre a-kassan rullar in bestämde jag mig för att starta företag! I torsdags skickade jag in ansökan, och även om den inte gått igenom ännu så betraktar jag mig härmed som inte-arbetslös! Tjo!

Idag, min första arbetsdag, gick det faktiskt något bättre med att hålla takt och att följa min lista på saker som behöver ordnas. Jag förspillde inte mycket tid på annat onödigt (som facebook till exempel), men såg till att i stället ta en riktig lunchtimme som också i fortsättningen ska innehålla en promenad.

Det är vansinnigt vad med saker som behöver ordnas och som jag inte har en aning om hur man gör. Visitkort till exempel. För fula visitkort går bort. Och dyra likaså. (Pengar, ni vet) Sen, hemsida. Hur gör man en sådan? Särskilt när man efter att ha köpt sig en domän upptäcker att man helst skulle ha haft en PC eller åtminstone Dreamweaver…vad gör jag nu liksom?

På dagens checklista kan jag dock bocka av:
Sytt en väska (som inte har beställare) -ska visas upp i lämplig butik.
Beställt förpackningsmaterial till mitt roliga projekt som inte avslöjas riktigt ännu (vill ju att presentationen ska vara tipp-topp innan ni får se).
Gått igenom beställningslistor för att både försäkra mig om att inget onödigt slinker med och att inget nödvändigt utelämnas.
Samt mottagit två beställningar på syjobb! Jag har ju rabatterat mig ordentligt nu till en början så att jag ska få jobb och därmed referenser!

Det är så mycket som jag ännu inte kan! Spännande och läskigt och vansinnigt roligt. Dock tycker jag nog att ett företag som behöver sig en biomedicinare som kan odla celler och köra lite PCR gärna får höra av sig…:-)

Spark därbak på mig. Och godnatt!

 1. Heja, vad roligt! För att fira denna tilldragelse tänker jag ta tillfället i akt och beställa en av dina underbara väskor, för det har jag funderat på , länge, länge. Men jag vet inte vilken. Den ska med till och från jobbet, rymma en matlåda, diverse nycklar och gärna några papper, men det måste nog inte vara a4stora. Vad tror du? Mailar dig, snart.

  • Tack för alla hejarop!
   fru Skogstokig, ja, det är svårt att helt säkert säga.. Jag är lite sugen på att göra en mindre axelremsväska än den som jag tidigare gjort… Tänker om matlåda ska med så behövs en bra bottenstorlek om den inte ska tippa.. Eller en flippis bara!
   Anna, jaa, skicka på alla kusiner du kan, de är så välkomna! 🙂
   Mina: Nää, inget bra att önska sig ändå. Du kommer snart veta om du vågar språnget, men tryggt är bättre än bra!

 2. Haha, det är nästan så att jag önskade att jag också var arbetslös och äntligen kunde ta tag i mitt företag… Men det kanske mest handlar om att jag borde våga sluta jobba ändå.
  Lycka till i ditt företagande, ska bli spännande att se det hela utvecklas!

 3. här händer det grejer, minsann. modigt, mina!

 4. Lycka till! 🙂

 5. u go girl!!!
  kramar

 6. Låter jättebra ju! Jag har förresten förevisat min fina väska för min kusin som blev väldigt sugen… så hon ska skickas vidare till din hemsida för att inspektera resten av väskmodellerna också.

 7. Hejaheja!
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: