minawiden.se

Messengerbag, real size

In Messengerbag, Väska on lördag, 17 januari at 22:00

mb-fram

mb-insida

mb-sida

Så här blev Kens messengerbag i riktig storlek, och den kan du fortfarande få om du inom ett par timmar hinner lämna en kommentar där. En som säger att du vill ha den alltså! =)

Det här är bland de roligare väskor jag har sytt. Eftersom jag bara hade sett sådana här väskor på nätet, inspirerades ffa av bagaboos väskor,  så gick det åt mycket tankekraft för att lura ut konstruktionen och det är underbart att få arbeta med huvudet! Sen blev jag mycket nöjd med sömnadsarbetet på väskan, trots de många stegen så fungerade det smärtfritt, fast det tog lång tid förstås. 

Invändigt har väskan ett laptopställ, något jag sett på en väska och stulit idén ifrån. Man ställer helt enkelt ner datorn i padding och knäpper reglerbara spännen på ovansidan. Förhoppningsvis ska även större datorer kunna få plats än den vi har! (håller andan :-))

M:et på framsidan är även min första någorlunda lyckade applikationssömnad. Tyckte det blev lite pyttigt med bara namnlappen, så jag ville logotypa väskan mer ordentligt. 

På minussidan så tyckte jag att locket blev något tunt, någon sorts stabilisering hade nog gjort det bättre. Hade också gärna skurit ner kanterna något mer för att få lite bättre balans i utseendet. 

Materialet är bävernylon, dubbelt lager, bärremmen är fem centimeter bred och har padding på remmen man har över axeln (som det brukar vara på ryggsäckar), men den sidan fastnade inte på bild. Bottenplattan är gjord av svart sopsäck som smälts ihop till ett åttalagersskikt och ligger mellan de båda bävernylonlagren för stadga. Det blir ett toppenmaterial att göra saker i. Kommer säkert bli lite fler alster i sådant framöver!

Färdigt utvändigt mått ca 35x30x12 cm

Hoppas att tjugonioåringen som fick den i present kommer att uppskatta den!

 1. Så fruktansvärt snygg!!!

 2. Håller med, fruktansvärt snygg! Loggan blev jättebra!

 3. Precis vad jag skulle skriva – loggan, alltså. Vilken produktutveckling. Jättesnygg.

 4. Väskan är lika fin i verkligheten som på bilderna! Den sitter som en smäck på ryggen.

 5. ”tjugonioåringen” – det låter som en brottsmisstänkt det. Men jag håller med om att väskan är förträfflig! Kanske skulle man langa in en reflexdetalj i m-loggan, eller har säkerhetstänkandet gått för långt då?

 6. Helt underbar! Önskar att jag kunde sy väskor… Vad skall man mest tänka på då?? Det verkar så klurigt att veta vad man skall sy i vilken ordning…

 7. Wow. jag fattar ärligt talat inte varför du hyllar mina enkla byxor när du syr väskor såhär. Skäms på sig 😀

 8. tack för länken, den var grym!

 9. Otroligt juste väska. Du är grym.
  -jenny-

 10. Hej igen. Jag undrar vad du har för symaskin när du syr dina väskor? Är det någon industrimodell, som fixar tjocka lager, eller har du någon speciell nål? Som sagt, dina väskor är såååå snygga!
  -jenny-

  • Tack alla, och Tjugonioåringen>>jag är lättad, kom förbi så syr vi fast den sista remmen!

   Mellanbarn>> reflextänk kommer större under 2009!

   Ottopippi>> jag vet inte riktigt vad jag ska svara. Jag kan ju ta anteckningar och göra flödesscheman när det är komplexare grejor, man behöver ju ha koll på vilken söm som ska förslutas när och i vilken ordning som det ska sys i. Jag har tänkte länge att jag ska dela med mig av gångordningen, får se om det blir tid till det.

   Jenny>>Det är en helt vanlig huskystar som jag syr på. Husqvarnas billigmodell alltså. Och så har jag vanliga nålar, lite grövre ibland. Jag önskar mig en maskin med lite högre pressarfotsmellanrum och kanske bättre pressarfotstrycksinställning, den här ställs in på ”känn”.

 11. Tack mina. Som du kanske märker håller jag på att ladda inför en väska ;-). Tycker att det lät superfiffigt att smälta ihop sopsäckar och använda som mellanlägg. På det sättet blir väskan ju rätt vattentät också. Ångar du ihop dem, eller hur gör du?
  -jenny-

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: