minawiden.se

Reporterväskan

In Reporterväska, Väska on måndag, 17 november at 15:30

En underbar mecenat har jag i M som bestämt sig för att ge alla årets jubilarer väskor som hon själv väljer fodertyger till. Den här blev en femtioårspresent till en av hennes vänner som är journalist. Tyget är av satängvävd merceriserad bomull med rosmönster i blått och svart. Mercerisera betyder att bomullen är behandlad så att tyget blir blankare, och vävtekniken innebär också att tyget blir riktigt blankt.

reportagevaskan

Locket är nedsänkt som på skötväskan och invändigt finns ett fack med dragkedja. Den här gången fanns det gott om fodertyg så det har fått fodra hela insidan. Lyxigt värre. Men det ska nog vara lite extra när det är femtioårspresenter. 

Slipnoten (den som reglerar axelremmen) kommer från en annan väska fyndad på Myrornas. Jag har kunnat hitta en affär i Sthlm, Gamla Stans Läderhandel som säljer sådana, men ärligt talat är de inte riktigt som jag skulle vilja att de såg ut. Så om någon hittar lite snygga formgivna i metall tar jag mer än gärna emot det tipset!

  1. Den är ännu finare irl! En filmstjärneväska.

  2. Jättesnygg väska! Och tack det samma – trevligt att råkas! 🙂

  3. Snygg!

    Ingen Katitzi i sikte – men jag håller mina ögon öppna (för jag blir så glad över att någon letar efter och uppskattar dem!).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: