minawiden.se

Insidan räknas mest

In Skötväska, Sytt, Väska on torsdag, 16 oktober at 20:54

Det som avgör om en skötväska är bra är ju bara insidan. Så den har det jobbats på igår och idag. Hårt. 

Locket är nedsänkt i väskan, dels för att inte göra den alltför djup, men också så att man t.ex. kan lägga en tröja ovanpå utan att den ramlar ur. Locket öppnas med två parallella dragkedjor för att man ska kunna komma åt inuti ordentligt, och så att man vid behov ska kunna lasta väskan helt full, hela vägen upp.

När man lyfter på locket finns det två fasta fack där blöjor passar, ett nyckelband med karbinhake, ett dragkedjefack/necessär, ett mobilpåse-fack och en påse för flaskor. 

Påsen för flaska och mobiltelefon samt den lilla necessär-fickan är löstagbara från väskan.

Man kanske har plånboken i den lilla väskan och behöver gå iväg lite kort från övrig väska.. Den kan också rymma en blöja och ett par våtservetter om man vill ha ett litet snabbkit. Den är fodrad med samma tyg som i väskans yttertyg, markisväv.

Påsen rymmer en rejäl nappflaska, eller en dricksvattenflaska. Den är också någorlunda vattentät. Löstagbar så att man kan tvätta den separat och med ett resårband som man kan justera efter önskemål. Bandet döljs under fliken frampå. Mobilfickan är också ”vattentät” och den kan rymma en mindre nappflaska om man vill det. 

Här ser man kardborrebanden på insidan av väskan

 

..och kardborrebanden på baksidan av fickorna. Necessären har fått avsydda hörn så att den rymmer lite mer utan att bukta. 
Nu hoppas jag att den nya ägarinnan kommer trivas med sin väska. Även efter skötväsketiden!
 1. väskan är verkligen jättefin!!!
  oftast när jag virkar så testar jag mej fram, brukar prova mej fram på mej själv eller på killarna så brukar jag få det som jag vill ha det. har inte något mönster jag virkar efter men det brukar gå bra ändå 🙂 när jag ökar eller minskar maskorna brukar jag göra det i ett varn sen virkar jag ett par varv till innan jag ökar/minskar igen så ser det fint ut även när mössan inte sitter på.

 2. Snyggt, massa smarta lösningar. Gillar särskilt den med att kunna lägga en tröja ovanpå 🙂

 3. Ojojoj så mycket finesser! Vilket jobb och vad fin den blev! Jag är imponerad.

 4. Vilken fantastisk väska du har gjort ! Det är nästan att man önskar att barnen var små igen … fast bara nästan….:-) Tack för din kommentar hos mig och jag får säga detsamma ,
  jag tittar gärna in hos dig flera gånger !

  En fråga : VAR får du tag på de där fina dragkedjorna ? Letade utan att hitta när jag skulle ha till min vadmaljacka jag sydde …..

 5. Tack, tack! =) Ska se om jag kan ta någon bild med skötväskan på en vagn också.. jag är nyfiken på om det är en bra idé det där med tröj-fördjupning!

  Ylva, dragkedjorna är från Stoff och Stil! Och det är synd att alla accessoarer till bäbisar är så laddade med positiva minnen, man kommer nog alltid vilja ha alla pryttlarna.. Själv väntar jag redan otåligt på barnbarn. (äldste är tolv…) 😀

 6. Verkligen supersnyggt!

 7. …och den är ÄNNU finare live! 🙂

 8. Vilket jobb!!! Helt fantastiskt fin inuti var den och massa smarta lösningar till babyprylarna.
  Och SJÄLVKLART ska den ju användas även efter skötistiden! 😉

 9. Nejmen, nu sa kommer jag aldrig kunna hitta en vaska som ar lika fin som den har ju. Den ar verkligen supersnygg.

 10. Supersnygg! Och vilket tyg sen…

 11. Ni är världens bästa, så ni vet det! 🙂 Tack!!!

 12. […] är nedsänkt som på skötväskan och invändigt finns ett fack med dragkedja. Den här gången fanns det gott om fodertyg så det […]

 13. helt sjukt fin, gudars vad jag önskar att jag kunde fixa något sånt! 🙂

  • Tack! Kommer strax och inventerar din sida också, så fort julhelgerna är över! Såg att du hade någon väldigt inspirerande väska också, om jag inte minns fel, sen blev jag utslängd från nätet innan jag hann skriva något.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: