minawiden.se

Dagisväska blir M-väska

In M-väska, Sytt on onsdag, 3 september at 13:29


Det är en underbar form på väska, den här dagisväskan. Denna är inspirerad av tanken på en festligt fin väska.Och nu är det verkligen inte passande med namnet dagisväska, eller dagiskasse! Jag har tänkt på vad den ska heta, och Knåpmodern har visat oss sybloggare väskmönstret och den har spridit sig som ringar på vatten. För att den är så skön och enkel gissar jag. Härmed döper jag om den och den får heta M-väska. M för Modern. I dubbel bemärkelse alltså. (Men modärn är ett inte så modärnt uttryck, så vi betonar moderns väska. Som i Knåpmodern)

Invändigt så sydde jag dit en ficka som ligger längs med botten, fodrat med det vackraste gröna duchesstyget och som perfekt tar upp det gröna i mönstertyget (vilket inte syns i den här bilden där väskans tyg nästan ser blått ut och innerfodret brunt, men Corel Paint ville inte vara vän med mig längre här, så jag kunde inte ordna det heller!). Det blir inte praktiskt att förvara nycklarna i fodralet, men man blir lite glad när man sticker ner handen i det. Mjukt och fint! 🙂

 

En del blir förvånade över hur M-väskan ser ut på riktigt efter att ha sett den bara på bild. Här poserar jag för att ni ska få en jämförelse. Jag är av normallängd. Förtretligt korta 167 (166,5), så min underarm torde vara normallång den med. 

Något trist har också hänt, ett par sömmar har visat sig inte hålla på väska jag skickat iväg. Jag vet inte om det var något tillfälligt eller om det är ett strukturfel. Mina egna väskor har hållit hittills iaf.

Nu har jag förstärkt sömmarna ordentligt, både på det svarta yttertyget och på det invändiga. För hålla ska mina väskor göra. Och får man problem med att en söm spricker så ska man direkt höra av sig till mig, för det är klart att jag lagar eller ersätter väskan då, och om felet fångas i tid så slipper man stora skador och kanske kan det speciella innerfodret räddas.

Jag har också bytt ut kantbandet i den här väskan. Från att ha först varit lite dyrare snedslå från tygbutiken, till att bli snedslå från Stoff och Stil, båda i bomull, den senare något smalare och med högre glans. Men jag tyckte det började se lite dammigt ut efter en kort stund. Och en festväska får inte gärna se dammig ut. Får se om jag orkar stå och klippa till snedslå själv ur ett tyg som innehåller några procent plastprodukt (polyester gissar jag) Det måste löna sig rejält utseendemässigt iaf.

 1. Snygg som vanligt:-) Ditt blommiga fodertyg hr jg haft likadant och gjort en tunika till mig själv i (bland det förtsa jag sydde). Kul, jag har inte sett det ngnannanstans tidigare.
  Visst är dagiskassen både snygg och praktisk! Oroande det du sa om sprickande sömmar! Jag använder en ofodrad variant dagligen och proppar ner både det ena och det andra och den håller fint, hoppas du bara hade otur.

 2. Jag var ju tvungen att kika på din tunika, och det är ju verkligen ett härligt tyg! Vad duktig du är på att sy kläder till dig själv förresten! *avis*
  Om du inte har något emot det så ber jag hugade läsare kika på din tunika:
  http://rinosyr.wordpress.com/2007/07/23/gardintunika/
  Jag har 155 cm kvar av min bit, men kläder kommer det inte bli av den.

 3. Härligt med omdöpningen av väskan – som blev supersnygg!!! 🙂

 4. Jättefin! Tygväskor/kassar är ju bara helt fantastiskt bra.
  Jag är nog snart den enda som inte har provat det mönstret än, men jag blir väldigt sugen nu!

  Trevlig blogg du har!

 5. Skaparstigen> Ja, prova att sy den väskan, tycker verkligen om den!

  Och, PUH, sömmen visade sig bara vara en ren miss! När jag lagt i förstärkning i botten så hade overlocksömmen dolt för granskning att ena sidsömmen inte tagit ordentligt i kanten på väskan. och sömmen gick upp efter en stunds användning. Jag som var så orolig att det grova tyget ihop med overlocksinställningarna /nålarna/ något annat inte fungerade ihop. *lättad och glad!*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: