minawiden.se

Höstskörd

In Övrigt, Övrigt pyssel on söndag, 24 augusti at 21:52

Nybörjare i svampskogen. Maffigt god svampmacka gjord på granblodriska och tegelsopp har just avnjutits. Imre visade sig vara en hejare på att härda ut bland komockor, snedsteg ned i sumpvatten så skorna blir våta och riiiiktigt långa promenader. Det var verkligen roligt, mer socialt och spännande än bärplockning.

Vinbärs-, hallon- och körsbärsplockningen övergav Imre till förmån för Pokémonkort och fotbollar.. Inte heller mangoldskörd, morotsbändning (lerjord) eller vitlöksdito lockade denne herre. Han blev dock helt engagerad när moster med tillhörande fransman försökte pilla ner några stackars päron från päronträdet.

De flesta vinbären blev saft. De flesta körsbären hamnade i den som plockades mun. Hallonen, som verkligen flödade under sommaren, blev till substituttårta vid Konrads ettårsfirande nummer två och gav ordentlig guldkant till frukostfilen. Men det vi verkligen ser fram emot är att Romtopfen ska bli klar framöver. Där en näve av vardera ovanstående bär hamnade i en (inte så pyssligt fin) burk, fylld med vit rom och med ansenlig mängd socker. 

 

Nu är dessutom frysen rensad på förra årets (!) optimistskörd av rabarber, så nu får nog all den där mangolden som är förvälld också plats! Jey! 

Hoppas ni alla förstår att det här var rätt atypiskt. En engångsföreteelse. Eller en dekannal sådan. Har faktiskt gjort marmelad en gång innan jag fick barn. Bara så ni inte förväntar er hembakt bröd eller så nästa gång ni kommer på besök. 🙂

  1. jag har en nominering till dej på min blog 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: