minawiden.se

Trött så ögonen blöder!

In Sytt, Tips o.dyl., Tutorial on onsdag, 25 juni at 1:03

…men har haft verkligen roligt! Har rockat en massa ugglor, som det heter i FRA-land. Där man ständigt är övervakad och kontrollerad. Blir ni fundersamma nu över vad jag menar får ni skicka mail och fråga. Jag är tyvärr förhindrad att säga mer! =)

Hur gör ni när ni skär till små bitar. Till en solhatt som exempel? Har ni upptäckt den bästa saken (förutom att man får se sig om efter fler prylar hela tiden!) rullkniv och skärmatta?! Där viker man tyget sexdubbelt och kör med sin rullkniv efter mönstret, och vips har man sex, jämna solhattsbitar! Observera också den snygga kontrasten mellan det orange och den gröna skärmattan!

För ärlighetens skull ska jag säga att det här bara var fyrdubbelt. Men jag har klarat av att skära genom sex lager jeanstyg.

Och du ska vara av sorten som hela tiden vet var du har placerat dina fingrar kan jag ju säga också…

Skärmattan är billigare och större på Stoff och Stils hemsida än på Clas Ohlson. Får man säga sådant i FRA-land? 

Ha det gott! =)

 1. Sådana tips tycker jag om 😉 Har en skärmatta liggande hemma så det är bara en rullkniv som fattas. Var kan man hitta en bra sådan, tro?

 2. Smart! Man kanske skulle införskaffa en skärmatta…

 3. Skärkniven tror jag hade samma pris på Clas Ohlson som på SoS. Fast jag vet ju inte om det är skillnad i kvalitet förstås.

 4. detta va helt nutt för mej, visste inte att det fanns skärkniv och skärmatta! skär du ut alla dina mönsterbitar?

 5. Fiffigt! Men säg mig, går det att skära i trikåer också? Ska passa på att tala om hur fina dina väskor är också (om du inte visste det!)

  Och så får vi väl se ifall du får fortsätta ge såna här bra tips eller om p.p. potatisgris haffar dig =)

 6. Jag brukar skära ut det mesta. Den skärmattan som jag köpte var något liten, så det kan vara lite pilligt när man har en stor bit markisväv och måste veta exakt var skärmattan är, och sen flytta den vartefter. Men det blir mycket bättre resultat av att skära än av att klippa, så jag använder den ändå, trots pillet. Med en femtiocentimeters stållinjal som har antiglidgummi under. Perfekt!

  Trikå går alldeles utmärkt det med! Och tack, tack för väskberöm. Skuttar!! 🙂

 7. Jösses!! Avancerat! Vågar jag skriva att jag bara nålar och sen klipper?? (jag ritar inte ens på tyget)Fast kanske värt att pröva då resultatet tydligen blir väldans mycket bättre..

 8. här är en till som funderar på att skicka efter skärmatta och kniv från stoff och stil. Tack för tips!

 9. annars gör jag som ottopippi 😀 sssshhhh

 10. Det betyder att ni är konstääärer. Jag är väldigt lite konstnär. 🙂

 11. Nu har jag äntligen fått tummen ur att läsa i din blogg! 🙂 Har varken sytt, bloggat eller läst så mycket bloggar för den delen den senaste månaden. 😦 Men, dags att rycka upp sig…

  Skärmatta har jag länge funderat på men inbillar mig att de är så dyra att jag inte ansett mig behöva en men ska nog tänka om.
  Du gör toppenfina saker, väskorna gillar jag jättemycket. (måste också göra en dagisväska nångång, de är ju så coola)

 12. Hej igen!!! Angående tygängelfrågan! 🙂 I mina fall är det personer som antingen är så väldans frikostiga att de skänker mig tyger, eller också personer som fixar tyger åt mig som inte finns där jag bor!!! Snälla tygänglar helt enkelt 🙂 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: