minawiden.se

Halverst hjälpsam söndag

In Tutorial on söndag, 18 maj at 22:32

Fortsätter min lärarbana med att kommentera dagens sökord, de där som hittar till ens blogg ni vet. I dag är orden ”Virkat”, ”Kan man sy en slips” samt ”Stramalj”

Kära virkat. Jag vet inte riktigt vad du undrar över och kan inte ens gissa. Men någon har också under dagen tittat på posten: ”virkad nalle”. Och den kan man göra. Det går fort. Köp mönster hos till exempel Booip. Det är andra mönster, men nog finare ändå!

Är det så att du inte kan virka, då kan du lära dig här hos garnstudio. Det är en fantastiskt bra länk. För allt möjligt. Den ska strax in i högermarginalen.. eller imorgon. (Kolla, de har mönster till massor av saker, man blir väldigt sugen på att lära sig sticka också!)

Kära Kan man sy en slips. Ja, det kan man. Min man har gjort det en gång. Den blev rätt så fin. Men han gjorde det mest för att det då inte fanns slipsar till barn i storleken sju år. Ska se om den finns kvar i gömmorna. Blankt tyg och något stabiliserande att stryka på baksidan, titta på en gammal slips för mönster. Jag måste banne mig prova, det är ju faktiskt snart jul. Tack för tipset!! Man kan annars också virka en slips. Och det finns säkert ett mönster hos garnstudio till det med. Eller här, hos Ottobre. 

Kära Stramalj. Det köper du i handarbetsbutik eller från Sykompaniet. Det finns roliga böcker på biblioteket som visar hur man broderar korsstygn på annat tyg mha stramalj. Sen finns det en sida där man kan göra egna mönster som pixlas till att passa ett korsstygnsbroderi. Fast det går bra att göra i Photoshop också. Hittar inte länken just…leta vidare och tipsa gärna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: