minawiden.se

Lesse-time is gone!

In Sytt on torsdag, 8 maj at 9:27

Lesse är i djup chock sen jag kom hemsläpande med lite mönstrade tyger. Det finaste har jag inte visat honom ännu, ville ta det lite pö om pö (ja..jag vet att det är ett franskt uttryck ursprungligen…och att franska inte har ”ö”)

Tror att det här ska få bli en väska. Känner hur det vibrerar i mig för att det är så vackra färger!

Det här snygga tyget visade sig vara sytt till ett förkläde. Inte superproffsigt sytt, men en bra modell. Så jag tror att jag behåller det på det här sättet! Jag hittade bunten med tyg hos Lata Pigan i Enköping/Vela och är bara lite lagom arg för att vi har kredit hos henne. Har ju egentligen inte råd att handla.. Men Per hittade arton slipsar och några flugor som tillhört Jussi Björling och var hur tuffa som helst. Så vi kommer vara snygga fattiglappar…prickiga förkläden, röda väskor och härliga sidenslipsar från New York och London.

Sen fick Lesse sitt lystmäte. En svart haklapp med normal passform denna gång och med ställbar ficka. Upptäckte förresten att Pops duschskärm, ni vet en sådan där som hindrar att barnen får vatten i ögonen när de duschar, den har någon form av rostbar tråd i sig. Så lite naj i fickan går säkert bra!

Lesse ville också få prova omlotten som jag provsydde på overlocken för att se hur fort det kunde gå. Han tyckte att om jag sydde något i samma material som hans hud så hade han den rätten. Jag är mycket spänd på hur den kommer sitta på Konrad eftersom kantningen är gjord som mudd. Härligt skön trikå är det ju! Visst Lesse?!

 1. Mmm, jag förstår att Lesse gillar det rödblommiga och jag tror aldrig att han tänker låta dig sätta saxen i det (tänk bara om du klipper fel!!). Nix tyget är Lesses, och tills han blir myndig kan jag gå in som förvaltare hehe.

  Barnet var för fet om armarna, så din fina haklapp kom inte riktigt in mot kroppen – men om jag tar med den på måndag kanske du kan modifiera den, snäääälla? Och då kan ju jag klämma ihop tryckknapparna med din fina tång också. För det var väl junta i pandurorummet på måndag med va?
  Kramen

 2. OM (och jag säger OM) du vågar sätta saxen i Lesses tyg så föreslår jag att du syr en sådan här:
  http://www.cissiochselma.se/popup_image.php?pID=246

  Till mig alltså. Stl 38-ish. (finns så långa dragkedjor?).

 3. Kom och jag moddar haklappen! Självklart är det pyssel på måndag! Middag finns det också!

  Garanterat att det finns så långa dragkedjor! Men tyget som jag har räcker nog inte till är jag rädd. Däremot så är jag SÅ på att sy en varsin i annat lämpligt tyg. Tänk bara att vandra omkring som en urcellen-ellen i höst. Chic! Kanske gul stretchfrotté. Chick!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: