minawiden.se

Haklapp, kross och drömmar.

In Sytt on måndag, 28 april at 7:33

En haklapp förfärdigad. Fast lite smådålig passform då jag var tvungen att gå in och pilla i mönstret bara liiiite till. Tyckte ärmarna var för vida på den förra modellen (den med ringar) och det gjorde att framdelen nu verkade för stor istället och att halsringningen blev för stor.. Nu är inte Konrad en bamsing ännu (men kommer bli i den takt han nu äter på nätterna) tvivlar dock på att han kommer växa bara om halsen och inget om armarna…Haklappsfickan blev dock väldigt bra, ställbar med ganska grov najtråd…(rostar den tro?) Det största minuset är att jag har tre till ihopsydda i samma felaktiga mått… måste se om de går att rädda..

Ska också ha begravning för min vackra kopp ”Ringside”. Glömde den på pallen igår kväll och släppte sen in monstret i morse utan att ta hand om koppen först. Så fånigt att man sörjer saker. Önskar jag var oberoende av grejor, inte svag i knävecken för vissa vackra saker. Inte främst för att slippa sorg, utan för att det känns så fjuttigt att vara förtjust i saker. Man borde vara förtjust i samhällsstrukturer, eller jobba aktivt för fred i något avlägset hörn i världen. Osjälvisk. Vad gör jag liksom? Slår sönder gamla saker och syr fel i tyger. Bidrar till noll och ingenting!

Däremot så verkade min besvärjelse fungera litegrann på vägen…den där om att skaffa ett jobb så att pysselrummet kan bevaras. Intervju i morgon. Spännande!

  1. AAAH så fint !! *gurglar*

  2. Barnet gillar sin fina haklapp! Tyvärr läcker en hel del ned i halsringningen, men man kanske kan modda på någon kant där, typ i latex som sluter tätt (tänk våtdräkt)? Och så skulle man kunna runda av hörnen på matrestfickan, inte lika snyggt som din estetiskt fulländade modell, men praktiskt om man har ett infernaliskt barn som pillar ned bananbitar i skrymslena…

  3. Haha… ja.. vi misstänkte nog att Barnet inte hade riktigt sådär grov hals!! Det blir nog enklast om han får en helt annan haklapp! Den ursprungliga modellen hade rundade hörn, men nya fick tvära för att det var enklare (=snabbare) att sy.
    *Tillbaka till tankesmedjan*
    Du kan ta den där med tillbaka så kan vi se om det går att modda, eller om den är hopplöst förlorad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: