minawiden.se

Brodyr

In Broderat on söndag, 27 april at 21:03

Har rätt nyligt lärt mig göra korsstygn. Och ännu mer nyligt fattat hur man gör för att brodera på kläder. Man har inte väldigt bra ögonmått som jag trodde, utan man lägger helt enkelt stramalj över plagget och broderar igenom båda lagren. Sen blöter man stramaljen och drar bort den, tråd för tråd och kvar på plagget sitter brodyren!

Nu har jag lärt mig att man innan man broderar på trikå också bör ha lite vlieselin bakom. Annars blir det små hål i tyget… Fint med lärdom. Men. Eftersom han som heter Imre bara vill vara klädd i syntetiska landslagsdräkter och bara nickar på frågan om han gillar tröjan men säger ”nä, inte just nu!” när man frågar om han vill prova, så tänker jag att det inte gör så mycket att den är full med små hål. Och förmodligen skaver den mot bröstkorgen ändå. Får väl bli dörrskylt eller något istället!

Däremot när man broderar på frotté så går det så bra så, utan vliselin. Kan dock rekommendera att inte använda den allra finaste stramalj som finns i handeln… Gick bara att brodera i fullt solsken! Kanske dags att äta lite morötter för att bättra på mörkerseendet förresten?

Ska klart brodera mera. Korsstygn är ju hur tufft som helst!

 

  1. Vad dyrt det här kommer bli för mig när jag vill ha virkade hundar, filtar, haklappar och broderade kläder… .hm.. kan en 30+ ha haklapp förresten?

  2. Nädå, inte dyrt! Bara vääääldigt ont i fingret som borde ha fingerborg! Men, det ger sig säkert med tiden. Läderhud!

    Klart trettioplussare kan ha hakisar! Den där förra lär ju dessutom redan passa runt halsen på både dig och mig samtidigt. Får sticka ut bara pekfingrarna genom ärmarna så är det klartt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: