minawiden.se

Babyfilt

In Sytt on fredag, 25 april at 19:19

I min strävan efter att få till kantbanden så övade jag mig på att sy en babyfilt. Dumt. Det är långa kantband det. Som måste se fina ut på båda sidor. 

Jag som inte gillar dekorer generellt, erkänner nu dess existensberättigande och sydde genom fyra lager mudd samt dubbelt av det blå innanför med en dekorsöm som syr romber. Visade sig vara någon form av resårsöm, men jag har ingen aning om ifall den passar sig på en mudd. På lite håll ser filten ok ut. Gillar färgkombon!

  1. Verkligen fin färgkombo – blått/orange är definitivt det nya brun/gröna (som känns såååååå 2007). När namnlapparna kommer beställer jag en blå regnjacka i galon med orange kanter, fickor och passpoaler (heter det så? jag kan inte de här fina syorden, inte så månmga andra fina ord heller för den delen) i stl 38-ish. Den ska ha ”skorstenskrage”, dragkedja (orange, givetvis), vara rak och sluta ca 15 cm ovanför knäna. Insidan av kragen skulle kuna fodras med orange manchester för att öka komforten.

  2. Haha, troligt! Ledtråden är: ”övar sig på att sy kantband”… skorstenskragar och större storlekar än 128 göre sig icke besvär på ännu några år 😉

    Fast det lät väldigt snyggt…hm…kanske skulle gå någon mönsterkonstruktionskurs?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: