minawiden.se

En jacka..

In Sytt on måndag, 14 april at 21:45

Håller också på att jobba på en jacka. Har sytt fodret och skalet. Nu kommer detaljerna, så jag vill tänka lite. Ska det vara dragkedja eller knappar? Om knappar, hur ska de se ut? Hur gör man i nederkant och mot ärmarna? Har sytt ihop hela fodret men lämnat en bit i ärmen som jag tänker ska räcka till att vränga hela jackan igenom från avigan om det behövs, men ska ytterskalet ligga exakt eller ska det vara något större så att det går in i fodret? Om det ska vara knappar, är det samma sak där…ska ytterskalet gå in på insidan? Många frågor…måste värka lite innan jag förlorar respekten för tyget. Vågar göra fel. Dessutom så kommer han säkert kunna ha jackan tills han fyller fem i utförandet den har nu.

Gillar dock färgkombinationen, fast det är lite otippat. Som det gröna i mudden på första, svarta overallen har jag lite småsvårt för och blått brukar jag inte gilla för det mesta. Färgkoden 339 verkar dock gå hem (trådrullens nummer..från vadhetterenurå det tyska företaget som tillverkar tråd och börjar på G. aaaa)

Så spänd på hur det kommer bli. Jag kommer vara mallig som attans om jag ror det iland iaf. Är ju gärna mallig när jag lyckas med saker, för jag tror ju för det mesta inte att jag kan ett endaste dugg.

  1. Men härregu vad duktig du e. Och det är såå mycket roligare att titta på en bildblogg än att läsa textblogg. Bodysarna ser superproffsiga ut.

  2. Jag tycker den verkar bli kanonfin! Kolla in en juicy blogg för beskrivning om hur man syr fast fodret. Och jag röstar på dragkedja, det är smidigast. Vad är det för tyger? Om man vill vara riktigt snajsig kan man ju alltid köpa en vändbar dragkedja så kan man göra en tvåvägsjacka.

  3. >Gäspan. Du gör mig så glad när du ger mig beröm. Kommer sova så gott hela natten nu!!!
    >Sopheia
    Ja, det där med att spara en ärm osydd har jag från en juicy blogg, men då var ju jackan inte ens ett blänk i sin skapares nåldyna, så jag kanske inte läste nog noga, tackar ödmjukast och gladast för tipset!

    Tygerna är i vindpoplin och trikå. Vändbar är då kanske inte det mysigaste…men det ska jag spara och minnas…visste nog inte att det fanns vändbara dragkedjor *newbie* 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: