minawiden.se

Så krångligt det kan vara!

In Sytt on söndag, 13 april at 19:55

Jag har legat i. Försöker verkligen lära mig att få dit de där kantbanden i trikå. Tre bodys och tre olika varianter. Den första, svart-vita, sydde jag som jag läst mig till att man syr snedslå, jag la det räta mot aviga och sydde med hushållsoverlockssömmen, vek över och sydde med svart tråd och tvillingnål från rätan så att det tog i mudden från baksidan. Blev rätt ok, men det ser ju vingligt ut om man granskar det. Hade heller inte förstått att man bör lägga mudden innan man syr ihop sidostyckena och mönstret som jag konstruerade blev lite snett i mötesstället. Men den satt fint på K. Som kräktes det första han gjorde. Har gjort öppning i raglanärmsskärningen på alla tre. Den första visste jag inte riktigt hur dyrt det är med Prym-knappar (5.30 stycket) så den hade jag inte sytt ihop i axelsömmen allt som gick utan hade tänkt ha knappar hela vägen ner, en tre, fyra sisådär. Men det är ju knappast någon lönsamhet redan från början att sy själv. Och med knappar för trettiofem kronor per body.. no, no.

Den gröna sydde jag härnäst. Nu sydde jag med tvillingnålen från rätsidan helt på mudden, men tyckte att det blev lite fult på baksidan igen, hade kanske inte klippt mudden helt perfekt rakt, så jag missade med baksidessicksacken lite här och där. Vill ju att den ska ta exakt på varsin sida om kanten på mudden så att den blir osynlig. Så på den blå bodyn försökte jag lägga in kanten på mudden även på baksidan, så att man syr genom fyra lager mudd sammanlagt. (Och instoppat ett lager bodytyg då alltså), fast den vek tillbaka sig på sina ställen och det blev ännu sämre. Grön body vinner trots allt.

  1. Kanonfina bodysar, ju! Jag syr massor, men det där med bandkantning på trikå vågar jag mig inte på, har misslyckats så många gånger. Har du kollar stoff och stils tryckknappar? De är mycket billigare än prym, dessutom nickelfria.

  2. Jo, jag hade varit inne på SoS sida, men de har inte lilla storleken där verkar det som. Däremot hade jag faktiskt missat att man kunde köpa set med massor av 10 mm knappar, då blev det ju jättebilligt. Fast, många! Där kunde man ju sambeställa om någonstans!

  3. men vad duktig du är på att sy! det är ju jättesvårt att sy i trikå -tycker jag. ser toppen ut. 🙂 Malin

  4. Tack! Blir så glad för uppmuntran! Det är ju så roligt att sy att jag väldigt gärna vill vara duktig!! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: